• 29/11/2023 02:01

Αγοραστές στο Digital Economy Forum 2022: Ψηφιακά Έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες πολιτών

ByGreeceit.gr

Δεκ 19, 2022
Ελάτε στο Viber

«Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει ένα ψηφιακό άλμα προς τα εμπρός για να βοηθήσουμε τις τοπικές κυβερνήσεις και τους πολίτες. Σε δύσκολες στιγμές όπως πανδημίες και φυσικές καταστροφές, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού το κράτος γεφύρωσε τα κενά του παρελθόντος και ευθυγράμμισε τις υπηρεσίες του με τις ανάγκες του πολίτες, τους είδα να συγχρονίζονται», τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο Digital Economy Forum 2022. Παράλληλα, ο Αγοραστός ανακοίνωσε ψηφιακό έργο για την περιοχή της Θεσσαλίας. Αυτό το έργο μεταμορφώνει τη σχέση με τους πολίτες παρέχοντας ποιοτικές, αποτελεσματικές, ευέλικτες και ανταποκρινόμενες υπηρεσίες.
«Στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η διατήρηση των ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, η μείωση της γραφειοκρατίας, η αύξηση της παραγωγικότητας και η καταπολέμηση της ανισότητας. Επεκτείνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της περιφέρειας Θεσσαλίας σε βασικούς τομείς όπως το περιβάλλον και ο τουρισμός, με έργα που βραβεύονται από την Ευρώπη που παρέχουν, δημιουργούν συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και παρέχουν ισχυρή στήριξη στην απασχόληση», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Ψηφιακά έργα στη Θεσσαλία
Χάρη στα ευρωπαϊκά βραβεία και τα επιτεύγματα καινοτομίας, τα ψηφιακά έργα στην περιοχή της Θεσσαλίας αξιοποιούν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών σε ένα ευρύ φάσμα τομέων κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής σημασίας. δείκτης:
– Για διοικητικό εκσυγχρονισμό: σύστημα ηλεκτρονικής επεξεργασίας εγγράφων IRIDA, προμήθεια πολυμηχανημάτων για παραγωγή μεγάλης κλίμακας, οπτικοακουστικές αναβαθμίσεις αιθουσών περιφερειακών συμβουλίων, εφαρμογή ps.thessaly.gov. gr Εφαρμογή αυτοματοποιημένης ειδοποίησης μελών περιφερειακού συμβουλίου, ηλεκτρονική ασφάλεια και προστασία δεδομένων (email anti-phishing), επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας thessaly.gov.gr και ηλεκτρονική εφαρμογή κρατήσεων. Τα παραπάνω έργα έχουν ενσωματωθεί στο Innovation.gov.gr του Υπουργείου Εσωτερικών ως καινοτόμα έργα. Αυτή είναι μια καλή πρακτική της ελληνικής διοίκησης.
・Για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, προχωρήσαμε στη μηχανογράφηση των διαδικασιών έκδοσης και ανανέωσης εκπτωτικών καρτών που χρησιμοποιούνται από άτομα με αναπηρία. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ευρώπης στο πρόγραμμα inGOV, 11.500 άτομα με αναπηρία χαμηλού εισοδήματος στη Θεσσαλία επωφελήθηκαν από καθημερινά μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πιλοτική δραστηριότητα αποτελεί παράδειγμα «καλής πρακτικής» για τη χρήση νέων τεχνολογιών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οδηγώντας σε απλουστευμένες διαδικασίες για καλύτερες υπηρεσίες και βελτιωμένη ποιότητα ζωής για τα άτομα με αναπηρία.
– Η μοναδική υπερσύγχρονη ψηφιακή χειρουργική στην Ελλάδα, η νέα υπερσύγχρονη ψηφιακή χειρουργική βρίσκεται στο νοσοκομείο Βόλου, ένα καινοτόμο έργο συνολικού προϋπολογισμού 470.000 €, χρηματοδοτούμενο από την περιφέρεια Θεσσαλίας. μέσω του ΕΣΠΑ. .
– Στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» εγκρίθηκαν προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, τη δημιουργία ψηφιακού χάρτη του διατροφικού πλούτου της Θεσσαλίας και την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση συστημάτων άμεσης κοινωνικής παρέμβασης. Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρήση νέας τεχνολογίας.
– Στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας: thess-entaxis.gr, η ψηφιακή πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης της περιφέρειας Θεσσαλίας. Ενημέρωση και επικοινωνία των πολιτών με όλες τις δομές κοινωνικής ένταξης και τις υπηρεσίες που παρέχουν.
– Περιβαλλοντικός τομέας: Σταθμός μέτρησης της κλιματικής αλλαγής στο δάσος του Πανεπιστημίου Περτουλίου, ενίσχυση του εθνικού δικτύου παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα και λειτουργία του συστήματος απομακρυσμένης μετάδοσης δεδομένων μέτρησης, προμήθεια νέων σταθμών μέτρησης, ηλεκτρονική παρακολούθηση της λειτουργίας της λίμνης Κάρλας. , «ευφυής» Εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης, ηλεκτρονικών συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και παρακολούθησης στις πύλες του Ενιπέα ποταμού.
– Πολιτιστικός τομέας: Το Υποβρύχιο Μουσείο Περιστέρα στην Αλόννησο ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες: σύστημα υποβρύχιων καμερών NOUS για παρακολούθηση ναυαγίων σε πραγματικό χρόνο, προηγμένο σύστημα κατάδυσης με ειδικό tablet, ειδική εγκατάσταση ψηφιακής 3D ψηφιακής απεικόνισης στη Χώρα Αλόννησο για εικονική βουτά σε ναυάγια στο Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού (Βραβείο Καινοτομίας από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτισμού και Τουρισμού). Δύο βραβευμένα μουσεία – Ιστορία μετεωριτών Καλαμπάκας και πολιτιστική ψηφιακή προβολή «Mini Planetarium», Elathona’s Olympus, VR-360 παραγωγή βίντεο εικονικής πραγματικότητας για προώθηση τουριστικών προορισμών στη Θεσσαλία, Σεμινάριο ψηφιακού μάρκετινγκ τουρισμού Συνεργασία με Google.

Πηγή: magnesianews.gr