• 22/09/2023 05:45

“Δεν βρέθηκε τίποτα, οι άνθρωποι πέφτουν”

ByGreeceit.gr

Ιούν 23, 2023
"Δεν βρέθηκε τίποτα, οι άνθρωποι πέφτουν"

Με συγκλονιστικό και ανατριχιαστικό τρόπο περιγράφει τους θανάτους πέντε ανθρώπων στο υποβρύχιο Titan που βυθίστηκε κατά τη βύθιση του Τιτανικού στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού. Σπυρίδων Περβαίνος.

“Ο κόσμος δεν κατάλαβε τίποτα. Έπεσαν ξαφνικά. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου”, είπε στην ΕΡΤ ο Σπυρίδων Πουρβίνος για τους επιβάτες του φονικού υποβρυχίου Τιτάν.

“Είχαμε τον χειρότερο επίλογο ποτέ. Αν το σενάριο ήταν ότι ήταν σε βάρκα και κάποια στιγμή τους τελείωσε το οξυγόνο, κάποια στιγμή θα μπορούσαμε να τους βρούμε. Όχι”, είπε ο Περβαίνας στο Connections, εξηγώντας ότι το ναυάγιο του υποβρυχίου του Τιτανικού προκλήθηκε από προβλήματα κατασκευής της Ocean Gate Expeditions με τον Τιτάνα.

“Αποτυχία υλικού, αδυναμία γυαλιού”
“Το υποβρύχιο είχε κάποιου είδους αστοχία υλικού, το περίβλημα συμπιέστηκε και έσπασε και συνθλίβτηκε από την τεράστια πίεση του νερού. Δεν έμεινε τίποτα από τον κύλινδρο στον οποίο βρίσκονταν οι άνθρωποι”, είπε ο Περβαίνας, σημειώνοντας ότι η συμπίεση τους είχε προκαλέσει κατάρρευση. Η κάννη ήταν κατέρρευσε σε διάμετρο 2,5 μέτρων και δεν θα βρεθεί ποτέ, πρόσθεσε. μια τελεία: «Βαρέλι ισοπέδωσε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα δομικά υλικά του υποβρυχίου που κατέρρευσε δίπλα στα συντρίμμια του Τιτανικού, είπε ότι ήταν κατασκευασμένο από τιτάνιο, το πιο ανθεκτικό μέταλλο, με περιστασιακά ανθρακονήματα. “Προφανώς το αδύνατο σημείο ήταν το γυαλί. ήταν εμφανές στην τελευταία αποστολή, με αποτέλεσμα το σκάφος να παραβιαστεί.”


Επειδή δεν καταστράφηκαν όλα τα ερείπια,
Τα συντρίμμια του υποβρυχίου του Τιτανικού που βρέθηκαν στη βύθιση του Τιτανικού δεν διαβρώθηκαν από την τεράστια πίεση του νερού επειδή δεν ήταν στεγανό επειδή βρισκόταν σε σημείο όπου κυκλοφορούσε νερό μέσα στη δομή.

Σχολιάζοντας τα ηχητικά μοτίβα που καταγράφηκαν από το σόναρ του πλοίου, είπε: «Ο θόρυβος που άκουσαν[δηλαδή το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ]ήταν ξεκάθαρα ο θόρυβος που παράγεται όταν το μέταλλο θρυμματίστηκε». Και, όπως τόνισε, ο καταγεγραμμένος χτύπος δεν ήταν από βαθιές φλέβες, αλλά από άλλες πηγές.

Ο Αντιναύαρχος έθιξε την τόλμη της τουριστικής επιχείρησης καταδύσεων βάθους 3.800 μέτρων και τις ταυτότητες πέντε πλούσιων εξερευνητών της Αβύσσου και χάρη σε αυτούς τους τολμηρούς η επιστήμη έχει προχωρήσει και γνωρίζουμε περισσότερα για την Άβυσσο. ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Ωκεανός.

«Οι τρελοί προάγουν την επιστήμη»
«Αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι που τους αποκαλούμε «τρελούς», είναι αυτοί που προωθούν την επιστήμη. Από αυτό το ναυάγιο εξήχθησαν συμπεράσματα που θα χρησιμοποιηθούν σε επόμενα υποβρύχια για τη βελτίωση της έρευνας στον ωκεανό. Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πάει στο διάστημα από όσους έχουν φτάσει σε αυτό το βάθος. Εξερευνήσαμε το διάστημα, αλλά δεν έχουμε εξερευνήσει ακόμη την πηγή της ζωής, τη γη και τους ωκεανούς. Αυτοί οι άνθρωποι θα βοηθήσουν στη διευκόλυνση της εξερεύνησης και της ανάπτυξης πόρων», είπε ο Περβαίνας, τονίζοντας ότι η εξερεύνηση του διαστήματος είναι πιο ασφαλής από την υποθαλάσσια εξερεύνηση.

Πηγή: magnesianews.gr