• 30/11/2022 08:01

Greece IT

Καθημερινές ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Δημήτρης Κουρέτας: Η σάλτσα ντομάτας και πώς προστατεύει

ByGreeceit.gr

Σεπ 25, 2022
Ελάτε στο Viber

Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναφέρεται στη σάλτσα ντομάτας και στο πώς προστατεύει τον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:
«Σάλτσα ντομάτας με ντομάτα και τοπικά βιομηχανικά προϊόντα (Νέο Περιβόλι)». περίπου 50 χλμ. Γύρισα ανάποδα για λίγες μέρες τα βάζα που έφτιαξα χθες και έσφιξα τα καπάκια.

Περίπου ένα εκατομμύριο τόνοι ντομάτες (μια εξωτική; Κυρίως ιταλική Lucia) παράγονται στην Ελλάδα και τρώγονται σε σαλάτες και σάλτσες. 100 κιλά ανά άτομο το χρόνο με σάλτσα.

Το επόμενο κράτος είναι η Ισπανία, με 50 άτομα ετησίως. Ιταλικά 40. Ευρωπαϊκό 8.

Το λυκοπένιο, που έχει εκπληκτικές αντικαρκινικές ιδιότητες, συγκεντρώνεται κάτω από το δέρμα. Μόλις γίνει η σάλτσα, βγαίνει από τα κυστίδια στα οποία βρίσκεται και τελικά η σάλτσα δίνει στο σώμα μας περίπου έξι φορές περισσότερο λυκοπένιο από ό,τι αν το φάγαμε ως σαλάτα.

Η Ελλάδα εισάγει πολύ λίγες ντομάτες. 3 ή λιγότερο. Μην ακούτε διάφορους που λένε ότι δεν παράγουν.

Μάλιστα, η υψηλή κατανάλωσή του συνδέεται με μικρότερο ποσοστό Ελληνίδων που πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού.

Πηγή: Larissanet.gr

Πηγή: magnesianews.gr