Η επισιτιστική κρίση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, όχι αποτέλεσμα του Covid 19 ή του πολέμου, λέει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κολλέτας.
Εξήγησε ότι το θέμα ακολουθεί τις αποφάσεις μεγάλων εταιρειών τροφίμων να εκτρέψουν την παγκόσμια αγροτική παραγωγή τους σε τέσσερα προϊόντα: σόγια, ρύζι, καλαμπόκι και σιτάρι. Έτσι έχει αντικατασταθεί η γαστρονομική κουλτούρα όλων των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας.
Ελλάδα, πρόσθεσε ο Κλέτος, αναφέροντας το παράδειγμα της Θεσσαλίας. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει αόρατη φτώχεια λόγω της μεγάλης ποσότητας αγροτικών προϊόντων που παράγονται και ανέλυσε τον τρόπο παραγωγής και διανομής του αγροτικού εισοδήματος.
σάλτσα: larisa net print
Πηγή: magnesianews.gr