Χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση της ζημιάς και μια διαδικασία με πολύ αργό ρυθμό, η εικόνα παραμένει αποκαρδιωτική.
Ο σεισμός προκάλεσε παραμόρφωση του εδάφους στην Ποταμιά, συμπεριλαμβανομένης της καθίζησης του εδάφους κατά 30 εκατοστά και της αύξησης της απόστασης μεταξύ Ζάρκου και Κουτσοκέρου κατά 40 εκατοστά. Ρευστοποίηση που εκδηλώνεται ως πίδακες νερού, κρατήρες και ροές άμμου παρατηρήθηκε επίσης στην κοιλάδα του Τιταρσίου μεταξύ Κουτσοχέρου και Πηνείας και κοντά στη Βλαχογιάννη.
Ο σεισμός της Ελασσόνας σκότωσε ένα άτομο μετά από τέσσερις ημέρες νοσηλείας. Ένας ηλικιωμένος απεγκλωβίστηκε από το σπίτι του στο Μεσοχώρι αλλά δεν κατάφερε να φύγει λόγω κινητικών προβλημάτων. Μετά την αποφυλάκισή του, τα προβλήματα υγείας του επιδεινώθηκαν. Από τον σεισμό τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, ενώ άλλα δύο πήδηξαν από κτίριο και τραυματίστηκαν ελαφρά.
1.820 από τις 4.533 κατοικίες κρίθηκαν μη κατοικήσιμες στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελάθωνας, του Τύρναβου, της Φαρκάδνας και της Κιλλέλας. Επίσης, από τις 148 εξειδικευμένες εγκαταστάσεις που ελέγχθηκαν, οι 49 κρίθηκαν ακατάλληλες και για ιερούς ναούς και δημόσια κτίρια «κίτρινες» κρίθηκαν οι 66 από τις 132 αυτοψίες και άλλες 247. Οι 211 κρίθηκαν ακατάλληλες για κτίρια (αποθήκες, στάβλοι). Δεν είναι κατάλληλο για χρήση.