Για δεκαετίες, ακούμε το ρητό για τα ταξίδια με αυτοκίνητο: «Οι ζώνες ασφαλείας σώζουν ζωές». Στην πραγματικότητα, οι αρχές εξαντλούν τη σοβαρότητά τους επιβάλλοντας τακτικά αυστηρούς ελέγχους και επιβάλλοντας βαριά πρόστιμα στους παραβάτες. Παράλληλα, δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις ζώνες ασφαλείας πριν από κάθε αεροπορικό ταξίδι, με επιδείξεις από το εκπαιδευμένο προσωπικό κάθε αεροσκάφους.
Ένα πρόσφατο τραγικό γεγονός στα Τέμπη μας υπενθυμίζει ότι οι ζώνες ασφαλείας δεν είναι διαθέσιμες σε δημοφιλή μέσα μεταφοράς όπως τα τρένα. Για όσους δεν γνωρίζουν, μπορεί να εγείρει εύλογες ερωτήσεις και αμφιβολίες, αλλά η απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό (ή όχι ) είναι πιο εύκολο από όσο νομίζουμε.
Οι μελέτες για την ασφάλεια των τρένων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι ζώνες ασφαλείας όχι μόνο δεν προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης τρένου ή εκτροχιασμού, αλλά μπορεί να χαθούν περισσότερες ζωές.
Συμπεράσματα έρευνας
Η έρευνα οδήγησε στο συμπέρασμα ότι οι επιβάτες είναι συγκρατημένοι στις θέσεις τους, αλλά ότι η συγκράτηση τους στις θέσεις τους μειώνει σημαντικά τον χώρο διαβίωσης.
Σύμφωνα με το carandmotor.gr, προσομοιώσεις σύγκρουσης τρένων με ανδρείκελα που «φορούσαν» ζώνες μέσης (όπως τα αεροπλάνα) έδειξαν τα ανδρείκελα να περιστρέφονται με τέτοια δύναμη που οι σοβαροί τραυματισμοί στον αυχένα ήταν αναπόφευκτοι.ορυζώνα.
Επομένως, συμπεραίνουμε ότι οι ζώνες ασφαλείας στα τρένα όχι μόνο δεν παρέχουν δίχτυ ασφαλείας για τους επιβάτες, αλλά είναι πιθανό να προκαλέσουν θάνατο. πως γινεται αυτο? Ένα απλό παράδειγμα δίνει την απάντηση.
Ένα σύστημα υπολογιστικής μοντελοποίησης του British Railway Safety and Standards Board έδειξε ότι αν όλοι οι επιβάτες φορούσαν ζώνες ασφαλείας στα έξι ατυχήματα στα οποία έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, θα είχαν πεθάνει 88. ορυζώνα.
Σε ένα υποθετικό σενάριο όπου απαιτείται μια τέτοια λύση, δηλαδή η εισαγωγή ζωνών ασφαλείας, ο σχεδιασμός του καθίσματος θα πρέπει να αλλάξει ριζικά για να γίνει πιο άκαμπτο. Ωστόσο, εάν χτυπηθεί ένας επιβάτης χωρίς ζώνη ασφαλείας, ένα σκληρό κάθισμα μπορεί να αποβεί μοιραίο.
διαφορά φρένων
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα τρένα δεν έχουν ζώνες ασφαλείας είναι ότι επιβραδύνουν πολύ πιο αργά από άλλα οδικά οχήματα λόγω της μεγαλύτερης μάζας τους, επομένως σε περίπτωση φρένου έκτακτης ανάγκης, οι επιβάτες θα βγουν βιαστικά από τις θέσεις τους.
Πηγή: https://menshouse.gr/
Πηγή: magnesianews.gr