Απόψε στον Βόλο και ιδιαίτερα στην Παλιά Ηλεκτρική έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Αμαλία Θεσσαλονίκης «Η Συνάντηση» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, έργο του Αμερικανού συγγραφέα Stephen Belber και κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο ηθοποιό και σκηνοθέτη, το «The Meeting» μιλάει για λάθη του παρελθόντος και το δίλημμα αν θα τα αποκαλύψει ή όχι στο μέλλον. Λίγες ώρες πριν την παράσταση Ο Κιμούλης είπε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσέρη πολλά για τη θεατρική παράσταση και επιβεβαίωσε ότι «γυριζόταν» σε όλη την Ελλάδα. Όπως και με το μήνυμα του έργου, ισχύει άμεσα σήμερα.
«Ζούμε σε μια χώρα με επίκεντρο τον ομφαλό, αλλά ανταποκρινόμαστε».
Ο Κιμούλης αναφέρει τις προσπάθειές του να «ταξιδέψει» τις παραγωγές που συμμετέχει και σκηνοθετεί εκτός Αθήνας, επιτρέποντας στους κατοίκους της περιοχής να δουν τα έργα, εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο που ο θίασος κάνει και περιοδείες. δικα τους.
«Είναι γνωστό ότι ζούμε σε μια χώρα με επίκεντρο τον ομφαλό, που σημαίνει ότι σχεδόν όλα γίνονται στην πρωτεύουσα. Νομίζω.
Διαφωνία σε κάποιες ενέργειες, πρέπει να δείξετε την αντίδρασή σας σε αυτό. Η δράση που με απασχολεί δεν είναι μόνο στην περιοχή, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα» σημείωσε, τονίζοντας ότι οι παραστάσεις στο Βόλο είναι σχεδόν sold out.
«Κανείς δεν είναι παρελθόν
Δεν μπορείς να το κρύψεις».
Το έργο τιτλοφορείται «Η Συνάντηση» και, σύμφωνα με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, έχει κεντρικό χαρακτήρα έναν ηλικιωμένο χορογράφο που είναι αρκετά διάσημος αλλά έχει αποσυρθεί από την ενεργό ζωή και τον επισκέπτεται ένα νεαρό ζευγάρι. Ο λόγος της επίσκεψης είναι ένα ζευγάρι γυναικών που γράφουν μια διατριβή χορογραφίας, η ιστορία της χορογραφίας στο κολέγιο.
Ο χορογράφος δέχτηκε αυτό το ζευγάρι και σιγά σιγά κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατάλαβε ότι ο λόγος αυτής της επίσκεψης δεν ήταν για όλα τα χαρτιά που είχε κάνει η γυναίκα, αλλά για έναν άλλο λόγο, και ξαφνικά ο χορογράφος συνειδητοποίησε τι είχε στο μυαλό του. το παρελθόν του. Και το δίλημμά του είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνει: να το αφήσει θαμμένο ή επιτέλους να το αναδείξει.
“Το έργο μιλάει για μυστικά και το παρελθόν και δείχνει ότι το παρελθόν κανενός δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Το παρελθόν είναι ο πρόλογος, όπως είπε ο Σαίξπηρ στο έργο του. Μιλάει για το πώς να αντιμετωπίσεις όλη αυτή τη μοναξιά, την απομόνωση που σχεδόν όλοι αποδέχεται από το περιβάλλον τους, ότι έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, και αυτό είναι τραγικό: η επιλογή. Το να μετατραπούμε στη μοναξιά είναι εγκληματικό, γιατί όσο περισσότερο ο χώρος γύρω μας μας οδηγεί στην απομόνωση, τόσο πιο ανοιχτά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλο αυτό. βάλε μέσα, τόσο περισσότερο πρέπει να βγούμε στο δρόμο» επισήμανε, τονίζοντας ότι το μήνυμα του έργου ισχύει σήμερα και για όλα όσα ζήσαμε.
Μάλιστα, σχολίασε ότι ο συγγραφέας «περνάει» σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα, χρησιμοποιώντας κωμικούς κώδικες για να τον χαρακτηρίσει ιδιοφυΐα γιατί δεν χάνει ίχνος σοβαρότητας.
Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη πόσο θα επηρεάσουν τους ήρωές μας τα μυστικά που υπάρχουν στο έργο και που ξετυλίγονται στη σκηνή, αλλά σύμφωνα με τον Κιμούλη, κανείς δεν ξέρει το παρελθόν. ώρα λέει το έργο: Ο χρόνος δεν μπορεί να το διορθώσει. Επιπλέον, δεν πρέπει να κοιτάμε πάντα πίσω στο παρελθόν και να κινούμαστε προς το μέλλον.
“Το παρελθόν δεν διορθώνεται. Ζεις μαζί του…”
“Εσείς κουβαλάτε το παρελθόν, είστε το παρελθόν. Συχνά αντιμετωπίζουμε το παρελθόν με την ελπίδα ότι μπορεί να επισκευαστεί και αντιμετωπίζουμε το μέλλον μας ως επισκευαστήρια του παρελθόντος. Το παρελθόν δεν μπορεί να διορθωθεί. Ζείτε μαζί του και φυσικά ελπίζω ότι δεν θα επαναλάβετε τα ίδια λάθη στο μέλλον, αλλά δεν μπορείτε να διορθώσετε αυτά τα λάθη.
Εκτός από τη θεατρική παράσταση, ο Κιμούλης είπε ότι οι θεατές θα έχουν σύντομα την ευκαιρία να δουν την ταινία στην οποία άρχισε να εργάζεται κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αυτή η ταινία τελείωσε. Βασισμένο στο έργο του Τσέχοφ Ο Γλάρος, θα βγει στους κινηματογράφους μετά το Πάσχα.
Παράσταση ραδιοφωνικής συνέντευξης από τη Δήμητρα Παλαιοδιμοπούλου
Πηγή: magnesianews.gr