• 01/12/2023 13:48

Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πλησιάζει σε μεγάλο deal στη Βόρεια Αμερική

ByGreeceit.gr

Μάι 17, 2023
Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πλησιάζει σε μεγάλο deal στη Βόρεια Αμερική

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, παραχώρησε τη Δευτέρα συνέντευξη στο Bloomberg TV και συγκεκριμένα στην εκπομπή Markets European Close και στους δημοσιογράφους Guy Johnson και Alix Steele.

Μεγάλη συμφωνία για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ανακοίνωσε η Μυτιληναίος, με ιδιαίτερη έμφαση στα κίνητρα για «πράσινες» επενδύσεις στη Βόρεια Αμερική.

Καθώς η συζήτηση επικεντρώθηκε στην «πράσινη» μετάβαση και τις ενέργειες που κάνει η Ευρώπη προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Μυτιληναίος εξήγησε το στρατηγικό σχέδιο της MYTILINEOS Energy & Metals, δηλώνοντας ότι χωρίς «πράσινη» μεταλλουργία δεν υπάρχει «πράσινη» ενέργεια. η αδυναμία.

Ο Μυτιληναίος διευκρίνισε:

Η Ευρώπη επενδύει ενεργά στην πράσινη ενέργεια. Θα κάνει το ίδιο η Βόρεια Αμερική;

Στην πραγματικότητα, επενδύουμε πολλά σε μια παγκόσμια πράσινη μετάβαση. Είμαστε παρόντες σε 32 χώρες και έχουμε έντονο ενδιαφέρον για την Αυστραλία, τη Χιλή και τη Βόρεια Αμερική μετά από νέα μέτρα στον IRA και στον Καναδά. Γι’ αυτό ήρθα εδώ για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα.

Αυτό σημαίνει υπογραφή συμβάσεων ή συνομιλία με επενδυτές;

είμαστε κοντά

Σε ποια είσαι πιο κοντά; Είσαι με συμβόλαιο;

συναινετικά.

Πλησιάζετε σε συμφωνία κάπου στη Βόρεια Αμερική. Είναι λόγω του IRA; Μπορείς να μας πεις λίγο περισσότερα για τους όρους και τις προϋποθέσεις;

Οι IRA είναι ένα πολύ καλό σύνολο αντιμέτρων. Πολύ ρεαλιστικό και ιδανικό για επαγγελματικούς λόγους. Τα καναδικά μέτρα που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα κινούνται επίσης προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι πολύ ελκυστικά για τις ευρωπαϊκές εταιρείες. Δυστυχώς στην Ευρώπη τα πράγματα είναι πιο αργά, το σύστημα είναι πιο γραφειοκρατικό, 27-28 χώρες πρέπει να συμφωνήσουν, 27-28 κοινοβούλια πρέπει να συμφωνήσουν και αυτό απαιτεί χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης, πιστεύω ότι τελικά η Βόρεια Αμερική θα φτάσει και θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

Είναι ενδιαφέρον! Συνεχίζετε να μιλάτε για τη Βόρεια Αμερική καθώς και για τις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε σε πόλεμο επιδοτήσεων; είναι αυτό που περιγράφεις; Αυτό που προσφέρουν οι Αμερικανοί, αυτό που προσφέρουν οι Καναδοί είναι λίγο καλύτερο από αυτό που προσφέρουν οι Ευρωπαίοι, οπότε πηγαίνετε όπου υπάρχουν επιδοτήσεις; Να σκεφτόμαστε έτσι;

Οι Ευρωπαίοι δεν δίνουν προτεραιότητα στα χρήματα. Ως εκ τούτου, πολλές εταιρείες στην εποχή της πράσινης μετάβασης επικεντρώνονται γενικά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Οι Ευρωπαίοι σας ενθαρρύνουν να κάνετε κάτι ή σας διώχνουν έξω αν δεν το κάνετε. Όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η Βόρεια Αμερική σας πιέζει στην πραγματικότητα, σας επιδοτεί, οπότε πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάτε πολύ πιο γρήγορα από την Ευρώπη.

Τα καρότα και τα ξυλάκια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη Βόρεια Αμερική, επομένως είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν τόσο καρότα όσο και ξυλάκια στην Ευρώπη. Τώρα, σε αυτό το σημείο, έχουμε να κάνουμε με το αλουμίνιο, αλλά έχουμε να κάνουμε και με την πράσινη ενέργεια. Αυτό κάνει η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Ενδιαφέρεστε για ευκαιρίες απαλλαγής από τις ανθρακούχες τομείς όπως εργοστάσια και διυλιστήρια αλουμινίου ή νέες τεχνολογίες και νέα προβλήματα όπως το πράσινο υδρογόνο και διαφορετικοί τύποι υποδομών;

και τα δυο. Κάποιοι ρωτούν γιατί μέταλλα και ενέργεια. Βασικά καθαρή ενέργεια. Είναι μια πολύ απλή απάντηση, πολύ πιο απλή από ό,τι ακούγεται. Τα μελλοντικά μέταλλα πρέπει να είναι «πράσινα» διαφορετικά θα πάψουν να υπάρχουν. Έτσι, για να προχωρήσετε στη βιομηχανία μετάλλων, πρέπει να είστε πολύ πράσινοι όσον αφορά την ενέργεια. Οι μεταλλουργικές δραστηριότητές μας υποστηρίζονται από το ενεργειακό τμήμα της εταιρείας, επομένως ασχολούμαστε βαθιά με ενεργειακά θέματα. Και όταν λέω ενέργεια, θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν εννοώ μόνο τον ηλιακό ή τον άνεμο. Οι παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την πράσινη μετάβαση είναι πολλές και ποικίλες, συμπεριλαμβανομένου του υδρογόνου. Αυτά πλέον μπαίνουν όλο και περισσότερα στο τραπέζι και ο κόσμος τα βάζει «τίμημα». Μιλάμε για το πράσινο για χρόνια, οπότε δεν έχουμε πει στους ανθρώπους τι σημαίνει από άποψη χρημάτων, χρόνου και πιθανώς χαμένου εισοδήματος.

Πώς θα μοιάζει η Ευρώπη στο μέλλον; Η Ευρώπη συχνά απέτυχε να προστατεύσει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και βιομηχανίες που υπήρχαν στο παρελθόν εκεί. Ως αποτέλεσμα, όλες αυτές οι εταιρείες και οι βιομηχανίες θα εξαφανιστούν. Πιστεύετε λοιπόν ότι έχουμε δει τα χειρότερα από την ενεργειακή κρίση της Ευρώπης; Παρακολουθούμε τις τιμές του φυσικού αερίου τον επόμενο χειμώνα και είναι πολύ, πολύ χαμηλότερες από ό,τι πιστεύαμε πριν από μερικές εβδομάδες. Πιστεύετε ότι ο επόμενος χειμώνας θα είναι εντάξει;

Η Ευρώπη βρίσκεται στη δυσκολότερη κατάσταση όσον αφορά την ενέργεια, και οι λόγοι για αυτό έχουν αναλυθεί λεπτομερώς, και γνωρίζετε πολύ καλά. Στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, η ενέργεια στις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αμερική είναι πολύ φθηνή, ίσως 20% ή 30% του κόστους της ενέργειας στην Ευρώπη, τώρα πολύ φθηνότερη από πέρυσι. Η Κίνα παράγει το 70% ή το 80% της ενέργειάς της από άνθρακα χωρίς να πληρώνει πρόστιμα όπως στην Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει μεγάλο ενεργειακό μειονέκτημα λόγω των πολύ υψηλών προστίμων CO2. Πώς μπορούμε να το αντισταθμίσουμε αυτό; Το πρόβλημα είναι ότι δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε σε μία «πηγή εφοδιασμού» όπως παλιά, αλλά να ανοίξουμε ολόκληρη την ευρωπαϊκή σκηνή σε νέους προμηθευτές όπως οι ΗΠΑ, το Κατάρ και η Νορβηγία. πρέπει να. Αλλά θα χρειαστεί χρόνος, και μέχρι να φτάσετε εκεί, τα πράγματα μπορεί να γίνουν άσχημα και δύσκολα ξανά κατά καιρούς.

Ποιος θα κερδίσει τις ελληνικές εκλογές;

Την προηγούμενη φορά, μιλήσαμε επίσης για τις εκλογές του 2016, αλλά αυτή τη στιγμή είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση. Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή δυτική δημοκρατία με ξεκάθαρη στάση απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σε αντίθεση με την Τουρκία. Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Οι εκλογές γίνονται ανεξάρτητα από το ποιος κερδίζει, κάτι που είναι μια φυσιολογική διαδικασία, όπως στις παλιές δημοκρατίες.

Πηγή: magnesianews.gr