Το e-EFKA θα ξεκινήσει την εφαρμογή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία θα αφορά κυρίως την εγγραφή φορέων και οι αιτήσεις για επιχορηγήσεις προσωρινών παροχών σε ασφαλισμένους του ιδιωτικού τομέα θα γίνονται ηλεκτρονικά.
Αυτή η ενοποίηση θα επιταχύνει περαιτέρω τη διεκπεραίωση όλων των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών υποθέσεων. Υπενθυμίζουμε ότι μέσα σε 27 μήνες εκδόθηκαν 570.000 εκκρεμείς πρωτοβάθμιες προσόδους.
Αυτό σημαίνει ότι 1 στους 16 ενήλικες που περίμεναν 3 έως 7 χρόνια για σύνταξη τη έλαβε τους πρώτους μήνες του 2021-2022 και του 2023. Το ποσοστό έκδοσης είναι τώρα 1.100 προσόδους, από 500 προσόδους το 2019. Η Ελλάδα χρειάζεται 60 ημέρες για να εκδώσει νέα σύνταξη, ενώ η Γερμανία 74 ημέρες.
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για όλους τους ασφαλισμένους (εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, εργοδότες κ.λπ.), συνταξιούχους, αλλά και λογιστές αποτελούν μια ολιστική προσέγγιση που πρέπει να εφαρμοστεί με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό Μέρος της στρατηγικής του e-EFKA . της καριέρας.
Βασικός στόχος είναι ο σταδιακός περιορισμός της πρόσβασης στα φυσικά υποκαταστήματα, η εξάλειψη της περιττής ταλαιπωρίας, η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ψηφιακών καναλιών και η απαλλαγή από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Όπως φαίνεται από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο e-ΕΦΚΑ προσφέρει σήμερα πάνω από 80 ηλεκτρονικές υπηρεσίες με περισσότερες από 230 εκατομμύρια συναλλαγές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και τον e-EFKA, εκτός από την εισαγωγή νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την ενιαία υπηρεσία με αριθμό 1555 και τον εκσυγχρονισμό του ίδιου του ΕΦΚΑ τόσο σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο όσο και στην αναβάθμιση της υλικοτεχνικής του υποδομής.
Πηγή: magnesianews.gr