• 30/11/2023 20:49

Κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους αποχωρούν οι εργαζόμενοι

ByGreeceit.gr

Μαρ 11, 2023
Ελάτε στο Viber

Εργαζόμενοι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη «νέα κανονικότητα» που διαμορφώθηκε στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή κατά τη διάρκεια της πανδημίας εμφανίζονται και στη χώρα μας, με μια έρευνα του 2023 από το Randstad’s Workmonitor που δείχνει ότι, συνολικά, φαίνεται απρόθυμος να εγκαταλείψει τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του. . Έχει διαμορφωθεί.

Έτσι, το 97% των εργαζομένων πιστεύει ότι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι πολύ σημαντική, τόσο στην τρέχουσα όσο και στη μελλοντική απασχόλησή τους, και το 45,5% θα εγκατέλειπε τη δουλειά τους εάν επηρέαζε την ευημερία τους.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα μεταξύ 18 και 30 Οκτωβρίου 2022 σε συνολικό δείγμα 1.000 εργαζομένων ηλικίας 18 έως 67 ετών, προτεραιότητα είναι η επαγγελματική ασφάλεια και ευελιξία. Διατήρηση και ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Στην πραγματικότητα, το 41,1% των εργαζομένων αναμένει μηνιαίες αυξήσεις μισθών και το 56,4% δεν θα δεχτεί μια εργασία που επηρεάζει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ενώ η σημασία της εργασίας είναι πολύ σημαντική για το 82,2% των ερωτηθέντων, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι για τους εργαζόμενους που επιλέγουν να εγκαταλείψουν τους σημερινούς εργοδότες τους, η εγκατάλειψη ενός επιβλαβούς εργασιακού χώρου (41%) και η ανάπτυξη ευκαιριών είναι πιο σημαντική. δείχνουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, π. ως έλλειψη (29%). ) εξακολουθεί να είναι ο κύριος παράγοντας στη λήψη αποφάσεων. Παρά τη γενική οικονομική αστάθεια και το αυξανόμενο κόστος ζωής, περίπου ένας στους τρεις εργαζόμενους στην Ελλάδα έχει εγκαταλείψει μια δουλειά που δεν του ταιριάζει.

Η δυσαρέσκειά τους για τη δουλειά τους οδήγησε το 27% σε «σιωπηρές παραιτήσεις», ένα πρόσφατο φαινόμενο κατά το οποίο οι εργαζόμενοι εκτελούν ελάχιστα εργασιακά καθήκοντα. Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι ηλικίας 25 έως 34 ετών είχαν περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους και να μην απολαύσουν τη ζωή (61%) και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία εργαζόμενοι (55 έως 67) είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους (35%). (40% παγκοσμίως) .

Πηγή: magnesianews.gr