Στο Βόλο, ο Δημήτρης Στεφανάκης, την Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 20:00, στο roof garden του ξενοδοχείου «Κυψέλη» (Αγίου Νικολάου 1), σε δημόσια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος, με τίτλο «Ο Μινώταυρος Σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε μια νέα δημοσίευση.Σχολή Αποφοίτων Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», Αδελφότητα Κρητών Βόλου «Το Αρκάδι», 1οαχ Εκδόσεις του Boros Soroptimist Club, του Boros Soroptimist Club «Θέτις», των βιβλιοπωλείων «Πλαστελλίνη» και «Μεταίμιο».
Τους συγγραφείς προλογίζει η Χαριτίνη Μαρισόβα, παιδαγωγός, συγγραφέας και λογοτεχνική αρθρογράφος. Ο Δημήτρης Στεφανάκης συνομιλεί με τη δημοσιογράφο Ροσάνα Πόποτα για το βιβλίο του και απαντά σε ερωτήσεις του κοινού.
Ο Μινώταυρος ξεκινά με μια σειρά δολοφονιών στη νότια Κρήτη τον 19ο αιώνα.εσείς Αυτός ο αιώνας ανάγκασε τον νεαρό Ιανό Αστάκη να καταφύγει στο Μεγάλο Κάστρο, το Ηράκλειο της Δύσης και της Ανατολής. Η αγάπη με την πλούσια Marigot Botelli θα είναι κάτι περισσότερο από μια περιπέτεια. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο τέλος της Τουρκοκρατίας που οδήγησε στη σφαγή του 1898. Από τότε έχει περάσει μισός αιώνας και οι πρωταγωνιστές του μυθιστορήματος αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ιστορία στους απλούς ανθρώπους. Έζησε στο Παρίσι και στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του πολέμου ή στην Κρήτη κατά τη γερμανική κατοχή. Όπως ο ίδιος ο συγγραφέας περιγράφει το νέο του μυθιστόρημα, όλα ξεκίνησαν με το διήγημα του πατέρα του, μια ιστορία πριν πεθάνει που δεν είχε σκεφτεί ποτέ να αξιοποιήσει. Ο Δημήτρης Στεφανάκης είπε σχετικά, «… ο πατέρας μου είναι Σίγουρα ο πρώτος αφηγητής του μυθιστορήματός μου. Όσα βιβλία κι αν διαβάσεις, όση λογοτεχνία κι αν εμπιστεύεσαι, η ανθρώπινη μαρτυρία εξακολουθεί να είναι πολύτιμη και αναντικατάστατη. Και δεν είναι μόνο τα λόγια των ανθρώπων, αλλά και οι εκφράσεις του προσώπου, τα χαμόγελα, τα συνοφρυώματα, ο σαρκασμός, η νοσταλγία, ο πόνος και η λύπη τους με την πάροδο του χρόνου. “..”
ο Δημήτρης Στεφανάκης Γεννημένος το 1961. Σπούδασα νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έσπασε στον λογοτεχνικό κόσμο το 2000 με το μυθιστόρημα Fruits of the Season και έκτοτε έχει εκδώσει άλλα 11 μυθιστορήματα. Το μυθιστόρημά του The Days of Alexandria (2007) μεταφράστηκε στα γαλλικά, κέρδισε το βραβείο Mediterranean Etranger 2011 και έκτοτε έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά, τα Αραβικά και τα Βουλγαρικά. Ο Δημήτρης Στεφανάκης ασχολείται επίσης με τη μετάφραση και κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Καβάφη το 2011 και ήταν υποψήφιος για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Livre την ίδια χρονιά. Το 2014 τιμήθηκε με τον Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων από το Γαλλικό Κράτος για την προσφορά του στον τομέα της λογοτεχνίας και στην προώθηση της λογοτεχνίας και των τεχνών στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο.
Πηγή: magnesianews.gr