Νέα στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) δείχνουν ότι ο κίνδυνος προσβολής ασθενειών από τσιμπήματα κουνουπιών αυξάνεται στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη θα καταγράψει περίπου τον ίδιο αριθμό περιστατικών δάγκειου πυρετού το 2022, όπως τα τελευταία 11 χρόνια, και το ECDC έχει προειδοποιήσει για πιθανά κουνούπια που μεταφέρουν ασθένειες και τα τσιμπήματα τους.
Το 2022 θα υπάρχουν 71 περιπτώσεις της νόσου, κυρίως στη Γαλλία, που συνήθως προκαλούν πυρετό και μυϊκούς πόνους, αλλά μπορεί να είναι πιο σοβαρές έως και θανατηφόρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων από το 2010 έως το 2021 ήταν 74.
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, το ECDC ανέφερε ότι ο κίνδυνος ορισμένων ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια, όπως ο δάγκειος πυρετός, ο Ζίκα, η τσικουνγκούνια και ο ιός του Δυτικού Νείλου, αυξάνεται στην ευρωπαϊκή περιοχή σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση των κουνουπιών που μεταφέρουν ιούς. μεγάλωνε.
«Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μπορούμε να περιμένουμε περισσότερες μολύνσεις και θανάτους από ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, η τσικουνγκούνια και ο Δυτικός Νείλος», δήλωσε ο διευθυντής του ECDC, Andrea Amon.
«Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στον έλεγχο των πληθυσμών των κουνουπιών, στην αύξηση της επιτήρησης και στην ενίσχυση των μέτρων ατομικής προστασίας», λέει.
κουνούπι τίγρης και πυρετός
Το κουνούπι τίγρης, που μεταφέρει τσικουνγκούνια, κίτρινο πυρετό και δάγγειο πυρετό, κινείται βορειότερα και δυτικότερα προς την Ευρώπη, ανέφερε η υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι κουνούπια τίγρης εντοπίστηκαν στην Κύπρο πέρυσι και ότι πιθανότατα επρόκειτο για νέα εισβολή.
Ενώ η συχνότητα εμφάνισης ορισμένων ασθενειών που μεταδίδονται από τα κουνούπια στην Ευρώπη (π.
Ο επιπολασμός του δάγγειου πυρετού αυξάνεται παγκοσμίως. Νωρίτερα φέτος, η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα του Σουδάν και το Περού κήρυξε πρόσφατα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μετά από αύξηση των κρουσμάτων.
Χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι το φαινόμενο Ελ Νίνιο, που επηρεάζει τον καιρό σε όλο τον κόσμο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των μολύνσεων.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΕΒ
Πηγή: magnesianews.gr