• 29/03/2024 07:36

Οι καταναλωτές πληρώνουν για κρέας φτιαγμένο από «χρυσό» – η Ελλάδα υπερασπίζεται την ακρίβεια

ByGreeceit.gr

Μαρ 28, 2023
Ελάτε στο Viber

Το κρέας τείνει να αποτελεί πολυτέλεια για πολλά ελληνικά νοικοκυριά, «υποχωρώντας» στην ακρίβεια των τροφίμων.

Σύμφωνα με τη Eurostat, ο ρυθμός ανάπτυξης του κρέατος στην Ελλάδα έχει φτάσει το 20%, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι 15,5%. Σημειώστε ότι η μόνη χώρα που ανταγωνίζεται την άνοδο της Ελλάδας είναι η Πορτογαλία.

«Το κρέας είναι πολύ μαστιχωτό. Παλιά έπαιρνα μοσχαρίσιο γάλα 14 ευρώ, τώρα είναι 20 ευρώ», είπε ένας πολίτης του OPEN, προσθέτοντας έναν άλλο. Αγόρασα ένα κοτόπουλο και πήρα το μισό».

Συγκεκριμένα, το βοδινό κρέας στην Ελλάδα αυξήθηκε 21% από πέρυσι τον Φεβρουάριο, έναντι μέσης αύξησης 12,9% στην Ευρωζώνη. Την ίδια ώρα, το αρνί και το κατσίκι σημείωσαν άνοδο 23,1%, ενώ οι τιμές στην Ευρωζώνη σημείωσαν άνοδο 12,8%. Το ίδιο ίσχυε και για το χοιρινό, το οποίο αυξήθηκε κατά 20,8% στην Ελλάδα και 15,4% στην Ευρωζώνη.

“Για παράδειγμα, το αρνί κυμάνθηκε στα 13 ευρώ πέρυσι και σίγουρα θα είναι πολύ κοντά στα 14 ευρώ φέτος. Επειδή το βλέπουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ανεβαίνει και υπάρχει γενικό πρόβλημα με τις τιμές του μοσχαριού”, είπε ο κρεοπώλης Σήφης Χουντλαδάκης. το κανάλι.

Δείτε το βίντεο OPEN.


Πηγή: magnesianews.gr