Οι Έλληνες καταναλωτές «ψήφισαν» το 65% με 70% των κρεοπωλείων της γειτονιάς τους, επιστρέφοντας σε οικεία μέρη όπου η εμπιστοσύνη χτίζεται και δοκιμάζεται καθημερινά όλο το χρόνο.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ), Σάββαθ Κεσίδης, επικαλούμενος τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το 2020, σημείωσε ότι τα προαναφερθέντα ποσοστά ήταν χαμηλότερα από Με τα χρόνια έπεσε στο 58%, αλλά περιορίστηκε στο 75%.
Ο κλάδος των κρεοπωλείων της γειτονιάς, που εκπροσωπείται από περίπου 12.500 ΠΟΚΚ σε εθνικό επίπεδο, «είναι το πιο σημαντικό κανάλι για τη διανομή νωπού κρέατος στην ελληνική αγορά», είπε, προσθέτοντας ότι «το κρέας και τα προϊόντα του, από τους στάβλους στα πιάτα».
Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας «Zootechnia» και πραγματοποιείται από το Meat news και τη ΔΕΘ-Helexpo. Το τριήμερο των εργασιών για το συνέδριο θα ολοκληρωθεί σήμερα.
Εξήγησε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν μια κατηγορία υποχρεωτικής επαγγελματικής κατάρτισης που υφίσταται τόσο αυστηρούς ελέγχους από τις δημόσιες ελεγκτικές υπηρεσίες για την τήρηση της υγιεινής και τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που εμπορεύονται.Τόνισα ότι είναι ένα από τα λίγα επαγγέλματα.
Φυσικά, όπως έσπευσε να επισημάνει, «τίποτα δεν είναι τυχαίο», τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες κρεοπώλες της γειτονιάς έχουν επενδύσει πολλά σε εξοπλισμό με στόχο την εξασφάλιση των υψηλότερων προδιαγραφών. Ως εκ τούτου, τα εργοστάσια παρασκευής που προβλέπει ο νόμος έχουν προσθέσει νέα επεξεργασία και παρασκευή κρέατος Υπηρεσίες.
«Το λιανικό εμπόριο κρέατος διέπεται πλέον από μια σειρά πολύ αυστηρών κανονισμών διασφάλισης ποιότητας σε Ευρώπη και Ελλάδα», τονίζει, σημειώνοντας ότι τα ελληνικά κρεοπωλεία της γειτονιάς είναι πλέον πολύ αισθητικά και υγιεινά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ τόνισε ότι τα κρεοπωλεία της γειτονιάς έχουν αναδειχθεί πρωταγωνιστές στην ποιότητα του κρέατος που παραδίδεται στους Έλληνες καταναλωτές, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι του κλάδου διαθέτουν το συγκεκριμένο είδος κρέατος.Τόνισα ότι έχω επίγνωση της ευθύνης μου να «Παλεύουμε σκληρά για να διατηρήσουμε την επαγγελματική μας ικανότητα και ανεξαρτησία και επιδιώκουμε την αναγνώριση και την υποστήριξη που μας αξίζει από το κράτος», είπε.
Επικαλούμενος μια άλλη παράμετρο που υπογραμμίζει τη σημασία των κρεοπωλών της γειτονιάς, εξήρε τον ρόλο τους στη στήριξη της παραγωγής κρέατος στη χώρα. «Είμαστε το κύριο κανάλι διανομής των κτηνοτροφικών προϊόντων στην Ελλάδα, ένας κλάδος που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε κάνει μεγάλες προσπάθειες για να το κάνουμε και έχουμε δημιουργήσει μια πολύ στενή σχέση συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης μαζί τους», τόνισε. .
Πηγή: https://www.makthes.gr/
Πηγή: magnesianews.gr