• 04/10/2023 19:38

Οι τιμές του κρέατος εκτοξεύονται – το κόστος του οικογενειακού δείπνου είναι αφόρητο

ByGreeceit.gr

Φεβ 6, 2023
Ελάτε στο Viber

Οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών συρρικνώνονται εδώ και πολύ καιρό, επομένως η αύξηση των τιμών του κρέατος οδήγησε σε μείωση της κατανάλωσης.

Τιμή αναφοράς:

– Φρέσκο ​​ελληνικό χοιρινό φιλέτο: 15 €/κιλό

– Ελληνικό χοιρινό σνίτσελ: 10€/κιλό

– Χοιρινό φιλέτο: 8 €/κιλό

– Λαιμός χοίρου: 7€/κιλό

– Χοιρινή μπριζόλα χωρίς κόκαλα: 12 €/κιλό

– Φιλέτο στήθος κοτόπουλου: 18 €/κιλό

– Κοπανάκι κοτόπουλο: 9€/κιλό

– Μοσχαρίσια μπριζόλα Toubone Milk: 26 €/κιλό

Στην Πάτρα το LIVE NEWS ήταν 12,50€ το μοσχαρίσιο κρέας, 7,50€ το χοιρινό μπούτι, 6,90€ η σπάλα, 7,30€ η μπριζόλα και 11,50€ το μοσχαράκι με ελιές.

Οι τιμές λιανικής διαδέχονται τις αυξανόμενες τιμές χονδρικής, οι οποίες έχουν επίσης αυξηθεί λόγω της μεγάλης ενεργειακής κρίσης που ανέβασε το κόστος παραγωγής.

Στη χονδρική πώληση, είναι σύνηθες:

Αρνί: 2023 7,50 €, 2022 5,50 €, 2021 4,90 €

Μοσχαράκια (εισαγόμενα): 2023 6,85 €, 2022 5,75 €, 2021 5,05 €

Χοίρος (εισαγωγή): 2023 3,65 €, 2022 2,65 €, 2021 2,65 €

Ταυτόχρονα, αφού οι καταναλωτές έχουν εξαντλήσει τις επιλογές τους για αγορά φθηνότερου εισαγόμενου κρέατος, στρέφονται σε μια νέα στρατηγική επιβίωσης αγοράς μικρότερων ποσοτήτων και εναλλακτικών, αγοράζοντας φθηνότερο κρέας που καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες.

Κεφάλι αρνιού: 1,50 €/κιλό

Φτερούγες κοτόπουλου: 2,70 €/κιλό

Στομάχι κοτόπουλου: 3 €/κιλό

Η αύξηση σε λιγότερο από ένα χρόνο στον πάγκο είναι ρεκόρ και το μηνιαίο κόστος για τα νοικοκυριά δεν είναι ευκαταφρόνητο.

Μοσχαρίσιος ώμος ή ώμος: 2022 8,95 €, 2023 10,88 €, +21%

Χοιρινή μπριζόλα με κόκαλα (εισαγωγή): 2022 4,49 €, 2023 7 €, αύξηση 56%

Ελληνικός λαιμός χοίρου: 2022 5,65 €, 2023 7,20 €, αύξηση 27%


Πηγή: magnesianews.gr