Μέσα σε μια εβδομάδα κλειδώνουν νέες παρεμβάσεις, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.
Ο Σταϊκούρας είπε ότι έχει δημιουργηθεί ένας ασφαλής δημοσιονομικός χώρος και ότι θα συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες για να αποφασίσει για νέα μέτρα ανακούφισης.
Ο Σταϊκούρας είπε ότι υπάρχουν σχέδια για ελάφρυνση του βάρους των οφειλετών, επικαλούμενος πληροφορίες για νέα φορολογικά κίνητρα για τους οφειλέτες, αλλά αρνήθηκε το νέο μέτρο των 120 δόσεων.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ένα νομοσχέδιο που περιέχει βελτιωμένες ρυθμίσεις για εξωδικαστικούς συμβιβασμούς θα κατατεθεί στη Βουλή εντός μιας εβδομάδας. Όπως είπε, ο διαχειριστής του δανείου θα πρέπει να δικαιολογήσει την απόρριψη της αίτησης στην πλατφόρμα.
Για τον πλειστηριασμό είπε, “Είχαμε και έχουμε πλειστηριασμούς. Από τον Φεβρουάριο του 2019, η προστασία της κύριας κατοικίας έχει διακοπεί. Υπάρχει ένα πλαίσιο για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών. Είμαστε ευάλωτοι. Έχουμε φτιάξει ένα δίκτυο για καλούς πολίτες”.
Γιάννης Οικονόμου: Καμία αλλαγή σε πλειστηριασμό, προστασία πρώτης κατοικίας
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαβεβαίωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ» το Σάββατο ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα όσον αφορά τον πλειστηριασμό και την προστασία της πρώτης κατοικίας», αλλά η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου ήταν «εξαιρετική». Η πλειοψηφία απλώς επιβεβαιώνει τον νόμο που ψηφίστηκε. από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα το 2015. ”
Σχετικά με την προστασία των δανειοληπτών, υποστηρίζει δύο επιλογές: διμερείς συμφωνίες μέσω εξωδικαστικών μηχανισμών και εργαλείων που δημιουργούν οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης και οι τράπεζες με τους ανθρώπους για να αποτρέψουν τα σπίτια των πολιτών να βγουν στο σφυρί.Τόνισα ότι υπάρχουν δύο πυλώνες. Η κυβέρνηση επιδοτεί δάνεια για τους πιο ευάλωτους. «Περισσότεροι από 550.000 δανειολήπτες έχουν λάβει 27 δισ. ευρώ σε προσαρμογές χρέους», είπε. Ωστόσο, κατήγγειλε ότι «εδώ επιχειρείται κερδοσκοπία και υποκρισία».
Επισημαίνει επίσης ότι στόχος του δεν είναι να προστατεύσει τους κακοπληρωτές, αλλά να προστατεύσει όσους έχουν πραγματική ανάγκη και ότι υπάρχουν μέτρα που επιτρέπουν στους πιο ευάλωτους να ρυθμίσουν ή να σταματήσουν τις νομικές επιχειρήσεις.
“Η λύση για την οικονομία είναι να χρησιμοποιήσει τον πλούτο που δημιουργεί για να στηρίξει την κοινωνία και τους πιο ευάλωτους. ώστε να μπορείτε ακόμα να μένετε στο σπίτι. Δεν σας προτρέπουμε απλώς. Παρακολουθούμε συνεχώς εάν αυτά ακολουθούνται και εφαρμόζονται.”
Όπως είπε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος, το πρόβλημα δεν είναι «να το κρύψουμε κάτω από το χαλί, να συγκεντρώσουμε τόκους και να το σταματήσουμε συνεχώς ώστε κάποια στιγμή να ξεφύγει από τον έλεγχο», εξήγησε ότι η κυβέρνηση κινείται με βάση τα δύο προαναφερθέντα. πυλώνες.έκανε δυνατή την επιδότηση των πιο ευάλωτων δόσεων από 70 έως 210 ευρώ, δάνειο για την πρώτη τους στέγαση.
Όταν κάποιος παλεύει με το χρέος, μην του πεις το παραμύθι ότι δεν μπορεί ποτέ να το ξεπληρώσει, γιατί έφτασε στο αποκορύφωμά του. Έχει ένα «όπλο» να χρησιμοποιήσει και να ειδοποιηθεί. Η εντολή και η βούληση που έχουν όλοι είναι να μην βγουν το πρώτο σπίτι σε πλειστηριασμό. δεν είναι αυτός ο στόχος. δεν παίρνουν τίποτα από αυτό. Ο στόχος είναι να πάει ο κόσμος να ρυθμίσει.
Υπάρχει μια ατμόσφαιρα φρίκης, φαντασμάτων και υποκρισίας. Οι πλειστηριασμοί θα διαρκέσουν όλο το 2022 και οι πλειστηριασμοί έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 3.000 έως 3.300 κατοικίες. Αν αυτά αφορούσαν κυρίως τα πρώτα σπίτια και τους ευάλωτους ανθρώπους, νιώθει κανείς ότι δεν θα το είχαμε; Ξεσηκώνονται οι άνθρωποι; «Λοιπόν, αυτή είναι μια προσπάθεια κερδοσκοπίας και υποκρισίας».
«Ταυτόχρονα, οι οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης δίνουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να έχουν δουλειά, να έχουν εισόδημα και να τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους.
Μην δίνετε σε κάποιους την εντύπωση «Ε, αν σου χρωστάω κάτι, δεν θα το πληρώσω ποτέ». Στην πολιτική βρίσκουμε αυτό που θέλει να πει η αντιπολίτευση, αλλά εδώ μιλάμε για την επιτομή της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού. Το Ανώτατο Δικαστήριο Άρριος Πάγος αποφασίζει με πλειοψηφία. Επιβεβαίωσε τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015.
Ενέκρινε νόμο το 2015 που επέτρεπε στους υπηρεσιακούς και διαχειριστές να διεξάγουν πλειστηριασμούς. Ήταν ο δικός τους νόμος από το 2015. Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, αυτοί που νομοθέτησαν τα πιο σκληρά μέτρα ήρθαν σήμερα για να βάλουν το σαμποτάζ τους στο ψευδώνυμο, να νομοθετήσουν τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και να κατηγορήσουν την κυβέρνηση.
Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι ότι ενώ πανικοβάλλουν τον κόσμο και δημιουργούν συνθήκες για κερδοσκοπία, είναι εργαλεία για να προχωρήσει ο κόσμος προς μια συμφωνία με μια οικονομία που λειτουργεί και υποστηρίζει τους πολίτες της, ειδικά αυτούς που βρίσκονται σε πιο δύσκολες θέσεις. και υπάρχει τρόπος . ”
Είπε, “Με ειλικρίνεια, προγραμματισμό και συγκεκριμένα μέτρα, οι πολίτες, ειδικά οι πιο ευάλωτοι, μπορούν να βρουν τρόπους να προστατεύσουν τα πρώτα σπίτια τους. Αλλά η λύση στην προστασία είναι να ψεύδονται. Αλλά δεν σημαίνει να κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί με συνεχή διακοπές.
Και τόνισε: «Η κοινωνική ενσυναίσθηση και η γνήσια αλληλεγγύη ήταν τα παράπλευρα χαρακτηριστικά της πολιτικής μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση ήταν εκεί, όχι στα λόγια – τα λόγια είναι εύκολα – αλλά στη δράση και τη δουλειά για να μην κρατήσει την κοινωνία και ανθρώπους όμηρους, αλλά για να μπορέσουν να ζουν με αξιοπρέπεια και να κοιτάζουν μπροστά με αυτοπεποίθηση».
Άρεως Πάγος: Απόφαση «βόμβα» σε δημοπρασία
Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με ψήφους 56 κατά 9 κατά, έδωσε στην εταιρεία διαχείρισης, γνωστή και ως servicer, το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας.
Ουσιαστικά, η απόφαση του πιλότου ξεμπλοκάρει τον πλειστηριασμό στέγης. Αυτό αντιπροσωπεύει συνολικά 700.000 ακίνητα και δάνεια που μεταβιβάστηκαν στο ταμείο, συνολικής αξίας 86 δισ. ευρώ.
Από αυτά, τα funds και οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης κατέχουν 27 δισεκατομμύρια ρυθμιζόμενα δάνεια με εγγυήσεις ακινήτων, με μόνο 8 δισεκατομμύρια να σχετίζονται με ενημερωμένα δάνεια που επιστρέφουν στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συνολικά δάνεια ύψους 41 δισ. ευρώ, από τα οποία περίπου τα μισά αφορούν δάνεια με εξασφάλιση ακινήτων. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο εξυπηρετητής δεν έχει καμία υποχρέωση να κάνει προσφορά στον δανειολήπτη πριν από τον πλειστηριασμό του ακινήτου. Ανησυχίες έχουν εκφραστεί για την εμφάνιση νέας γενιάς επισφαλών δανείων και νέο κύμα πλειστηριασμών λόγω της εκρηκτικής αύξησης των τραπεζικών επιτοκίων.
Απόφαση – «Βόμβα»
Δημοπρασία: Ξεκλείδωτη
Κόκκινες επιλογές οφειλετών:
Πρώτη εξυγίανση χρέους
Δεύτερη πτώχευση με απώλεια περιουσίας
Ενοποίηση χρέους:
μέσω εξωδικαστικών μηχανισμών
απευθείας μεταξύ του οφειλέτη και του διαχειριστή του αμοιβαίου κεφαλαίου
Κήρυξη πτώχευσης:
χειραφετημένος: εντελώς απαλλαγμένος από το χρέος
Περιουσία δανειολήπτη: Συνολική απώλεια
Δεν αποκλείεται: Ούτε η Πρώτη Κατοικία
Έναρξη οικονομικής δραστηριότητας: 3 χρόνια μετά
Ευάλωτος δανειολήπτης (πρώτη υποθήκη)
Με ελάφρυνση χρέους: Χάνουν το πρώτο τους σπίτι
Μετακόμιση: Πληρώστε ενοίκιο για 12 χρόνια
Κρατική επιχορήγηση: 70€ έως 210€
12 χρόνια αργότερα: αγοράστε ξανά σε τιμή αγοράς
Αποφυγή πλειστηριασμών: Υπάρχει σύστημα επιδοτήσεων
Πηγή: https://www.newsbomb.gr/
Πηγή: magnesianews.gr