• 01/04/2023 22:33

Ραγίζει καρδιά ο πατέρας του αγνοούμενου: «Ψάχνω για ένα μικρό σταυρό, οπότε ξέρω ότι είναι εκεί»

ByGreeceit.gr

Μαρ 3, 2023
Ραγίζει καρδιά ο πατέρας του αγνοούμενου: «Ψάχνω για ένα μικρό σταυρό, οπότε ξέρω ότι είναι εκεί»

Ο πατέρας ενός αγνοούμενου έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αναζητά τουλάχιστον «ένα μικρό σημάδι ότι ξέρει ότι είναι εκεί», είπε ο Ξόπουλος στον γιο του μαθητή του Αναστάσιου.

Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας εν αναμονή των ειδήσεων του γιου του, είπε σε δήλωσή του στο Newsbomb.gr: Το παιδί είναι 21 ετών και ονομάζεται Κουτσόπουλος Αναστάσιος. Λέγεται ότι δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί. Η τελευταία πληροφορία ήταν ότι είχε ταξιδέψει με τρίτο όχημα. όλοι είναι τίποτα Δεν βρήκαν καν τον Χρυσό Σταυρό του, οπότε ξέρω ότι είναι εκεί…»

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν έχει τέλος για κάποιες οικογένειες που αναζητούν ακόμη ίχνη ανθρώπων. Δεν είναι ούτε θύματα ούτε αγνοούμενοι.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία παραλαβής των σορών και ταυτοποίησης των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί που αναζητούν απαντήσεις για το πού βρίσκονται τα αγαπημένα τους πρόσωπα τρεις μέρες μετά.

Έχουν ληφθεί δείγματα DNA, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμες άλλες πληροφορίες και πολλοί δεν αναφέρονται ως αγνοούμενοι, θύματα ή τραυματίες.

Ο Γιάννης εξακολουθεί να αναζητά τον 34χρονο αδερφό του, ο οποίος βρισκόταν στο φονικό επιβατικό τρένο στο πρώτο βαγόνι.

Σύμφωνα με τον αδερφό του, ο 34χρονος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να πάρει το δίπλωμά του και επέστρεφε στην Κατερίνη, αλλά η τελευταία φορά που μίλησε μαζί του ήταν λίγο πριν το δυστύχημα.

“ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ”…
Ο 22χρονος Ντένις Ρόκι, ο οποίος τον επόμενο μήνα γίνεται 23 ετών, αναζητείται από τους γονείς του, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους μια φωτογραφία του.

Ο νεαρός άνδρας επέβαινε στο πέμπτο βαγόνι και δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή αγνοούμενοι. Ήταν τρεις μέρες στην Αθήνα και είχε επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Η τελευταία του επαφή μαζί του ήταν με τον φίλο του στις 23:10, δύο λεπτά πριν μιλήσει στη μητέρα του.

Τέμπη: Μια μητέρα αναζητά τον 23χρονο γιο της, Ντενίζ Λούζι

Σε μια κλήση στον πατέρα του, του είπε ότι θα αργήσει και θα του τηλεφωνήσει όταν φτάσει… «Ακόμα περιμένω».

Πατέρας αγνοουμένης 28χρονης: «Τι παίρνουμε πίσω; Κρέας;»
Σπαρακτικά είναι τα λόγια του πατέρα της αγνοούμενης 28χρονης της οποίας το τρένο συνετρίβη στα Τέμπη.

Ένας συντετριμμένος πατέρας έχει δάκρυα στα μάτια του και διηγείται τον εφιάλτη που ζει ο ίδιος και η οικογένειά του μετά την απώλεια της κόρης τους.

“Περιμένω την κλήση της αστυνομίας ότι το σώμα της κόρης μου έχει ταυτοποιηθεί με DNA. Θα το παραλάβω σε ένα κουτί. Δεν μπορώ να αντέξω άλλο πόνο. Και εγώ και όλοι μέσα. Όλοι είναι παιδιά.” Έχασε έναν μαθητή. κρέμα του κράτους.Όλα αυτά τα παιδιά είχαν φιλοδοξίες στη ζωή.

Η κοπέλα μου μπήκε στο τρένο και την πήγα στο ταμείο. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Συγγνώμη, είμαι φορτωμένος. Ίσως θα έπρεπε να πάρω έναν υπνάκο για να ηρεμήσω. Έχω άλλα δύο παιδιά. Σαν το δάχτυλο, πονάει το ίδιο ό,τι κι αν αγγίξεις».

«Έχω έναν φίλο ψυχίατρο στην Κρήτη, πρέπει να βρω τη δύναμη».

Πλήρωσε το εισιτήριο, δεν ήταν λαθρεπιβάτης. τι την πλήρωσαν; Σκότωσέ την? Τι παίρνετε στο κουτί; Χέρια, πόδια, κρέας; Δεν πήγα στο χασάπη. Ένα όμορφο κορίτσι πλήρωσε το εισιτήριο. Τι έκαναν για τις μάζες που ταξιδεύουν, τις σκότωσαν; Δεν είναι μόνο η ίδια του η κόρη», τόνισε.

Κανδαράκη: Γιατί είναι σημαντικό οι συγγενείς να βρουν το «κάτι» τους;
Η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαλάκη δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι, δεδομένης της ψυχολογίας των συγγενών αγνοουμένων, είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί και να παραδοθεί «τουλάχιστον ένας ταχυδρομικός κώδικας» από το άτομο.

“Να έχεις αποδείξεις θανάτου… να έχεις κάτι να θάψεις. Αυτό είναι κρίσιμο γιατί η ταφή είναι τόσο σημαντική”, εξηγεί η ψυχολόγος, υπενθυμίζοντας την αρχαία τραγωδία της Αντιγόνης. .

“Το πένθος ξεκινά με την ταφή. Όταν δεν υπάρχει ταφή και οι συγγενείς θεωρούνται αγνοούμενοι, η διαδικασία του πένθους δεν ξεκινά με τα πνεύματα των συγγενών. Αντίθετα, βρίσκονται σε μια τραγική διαδικασία αναμονής. Η ταφή είναι απαραίτητη για να φτάσουμε στο επόμενο σκηνή», λέει.

Η Άννα Κανδαλάκη προσθέτει ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται και υποστήριξη μετατραυματικού στρες, επομένως η συστηματική υποστήριξη είναι σημαντική.

Για το πώς συνέβη το τραγικό ατύχημα, ένας κλινικός ψυχολόγος είπε: “Υπονομεύει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Γινόμαστε θηρία που δεν εμπιστεύονται κανέναν”.

Πηγή: magnesianews.gr