Πώς μπορούμε να καλύψουμε αποτελεσματικότερα τις αυξανόμενες διατροφικές ανάγκες του παγκόσμιου πληθυσμού και των ζώων που φροντίζουμε;Μπορούν τα έντομα να λύσουν το μυστήριο;
Το έργο CIPROMED στοχεύει να καταστήσει τις μεσογειακές χώρες λιγότερο εξαρτημένες από εισαγόμενες πηγές πρωτεϊνών (ιχθυάλευρα, σογιάλευρα κ.λπ.) και περισσότερο εξαρτημένες από τοπικά παραγόμενες και βιώσιμες πηγές διατροφής. Το έργο αυτό στοχεύει στην ανάπτυξη ενός νέου, καινοτόμου και ολοκληρωμένου συστήματος γεωργικής παραγωγής που βασίζεται σε μεθόδους κυκλικής οικονομίας.
Η ομάδα του έργου CIPROMED αποτελείται από 17 εταίρους από διαφορετικούς τομείς του γεωργικού και του τομέα των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων 8 πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων, 8 εταιρειών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Οι εταίροι προέρχονται από επτά ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος και Μάλτα) και τρεις μη ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες (Τυνησία, Ισραήλ και Μαρόκο). Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Εντομολογίας και Αγροζωολογίας της Σχολής Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος και Επιστημονικός Διευθυντής του έργου είναι ο Καθηγητής Εντομολογίας Χρήστος Αττανάσιος.
Πηγή: magnesianews.gr