Στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτιστικού του έργου αλληλεγγύης, ο Όμιλος UNESCO Τεχνών, Γλωσσών και Επιστημών Ελλάδος θα διοργανώσει την Παρασκευή μια ξεχωριστή συναυλία αγάπης με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, με κύριο θέμα το θρυλικό μιούζικαλ «Happiness of Life. «. Μελωδία». , 4 Νοεμβρίου 2022, 20:30, Αμφιθέατρο «Ι. Καποδίστριας», Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ριζάρη 2, Τ.Θ. 106 75, Αθήνα).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.
Σκοπός αυτής της συναυλίας, που είναι δωρεάν, είναι η ηθική και οικονομική υποστήριξη του Strong me, ενός οργανισμού που παρουσιάζει ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο για την υποστήριξη των θυμάτων φύλου και ενδοοικογενειακής βίας. , δίνοντας μια τεράστια και καθημερινή «μάχη» επιβίωσης.
Τα αγαπημένα τραγούδια του μιούζικαλ ερμηνεύονται στα ελληνικά από τη σοπράνο Μίνα Πολυκρόνου και τη crossover σοπράνο μανία Βραχογιάννη.
Την ορχήστρα διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης.
Την ιστορία αυτού του έργου αφηγείται η ζωγράφος Νίνα Διακοβασίλη, Πρόεδρος του Ομίλου Τεχνών, Γλωσσών και Επιστημών της UNESCO στην Ελλάδα.
Με μουσική του Richard Rodgers και λιμπρέτο του Oscar Hammerstein, το Melody of Happiness παίζεται στα μεγαλύτερα μουσικά θέατρα του κόσμου από την πρεμιέρα του το 1959. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 1965 με την ομώνυμη ταινία με πρωταγωνιστές την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ.
Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό παραμύθι της Maria von Trapp, η ιστορία μας ταξιδεύει στην Αυστρία του Μεσοπολέμου, αφηγούμενος τις περιπέτειες της πολυτάλαντης Μαρίας και της οικογένειάς της, ενώ ταυτόχρονα αποπνέει ένα διαχρονικό μήνυμα αισιοδοξίας. Πίστη, αξιοπρέπεια και αγάπη για τη μουσική και τους ανθρώπους.
Το Strong me είναι μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αυτήν την ταραχώδη εποχή που βιώνουμε μια κλιμάκωση της βίας, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στη διαδικασία να υποστηρίξουν το αυτονόητο: ασφάλεια στο σπίτι, προστασία, ίσα εργασιακά δικαιώματα και μια μακρά λίστα απαιτήσεων. Υπάρχουν τρεις κύριες δράσεις με κοινό στόχο την αλληλεγγύη και την αλληλεγγύη σε κάθε γωνιά της χώρας. Πραγματοποιείται Ημέρα Ενημέρωσης, Αφύπνισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Σε περιοχές χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαιδεύει ψυχολόγους και ομάδες γυναικών, ώστε να μπορούν να τους δίνουν τις κατάλληλες οδηγίες και να γνωρίζουν πού να παραπέμπουν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Δυνατός γεννήθηκα από τη δύναμη μιας γυναίκας που αποφάσισε να κάνει κάτι για όλες «αυτούς». Μαζί ας κάνουμε τους φόβους μας πιο δυνατούς! https://strong -me.com
Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ιδρύθηκε το 1954 από τον διαπρεπή συνθέτη και πιανίστα Γιάννη Κωνσταντινίδη ή Κώστα Γιαννίδη (όπως ήταν κοινώς γνωστός) και τον μουσικοσυνθέτη ΄άκη Σμυρναίο (Γαληνός Κιόσογλου). Γνωστή ως «ελαφρά ορχήστρα του EIR», αγαπήθηκε ιδιαίτερα για το συναρπαστικό ρεπερτόριό της. Διάσημοι συνθέτες, διασκευαστές και μαέστροι όπως οι Θ. Αθηναίος, Α. Γεωργιάδης, Θ. Μωράκης, Μ. Σογιούλ, Ζ. Ιακωβίδης, Μ. Πλέσσας, Κ. Καπνίσης, Κ. Κλάββας, Α. Χατζηαποστόλου, Θ. Καραλίβανος και ορχήστρες με καταξιωμένοι φωνητές Σ. Βέμπο, Μαίρη Λω, Γιοβάννα, Ζ. Κουρουκλής, Θ. Μαρούδας, Σ. Παναγόπουλος, Ν. Γούναρης, Θ. Μακούλης. Το 1974, υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι, μετονομάστηκε σε «Η Ποικίλη Μουσική Ορχήστρα της ΕΡΤ», εμπλουτίζοντας τη μορφή και το ρεπερτόριό της. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ του Μίκη Θεοδωράκη, η ορχήστρα απέκτησε αριθμητικά τη φυσιογνωμία ενός πλήρους οργανικού συνόλου 70 μουσικών και μετονομάστηκε σε «Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ». Ως αποτέλεσμα, το ρεπερτόριό της καλύπτει ένα ευρύτατο μουσικό φάσμα: θεατρική και κινηματογραφική μουσική, μιούζικαλ, οπερέτες, συμφωνική τζαζ, ελληνικό και ξένο ροκ, έντεχνα ελληνικά τραγούδια, σύγχρονους Έλληνες συνθέτες Έργα, παραδοσιακά τραγούδια, λαϊκά ορατόρια και άλλα. Από τον Ιούλιο του 2020, ο καταξιωμένος μαέστρος Γιώργος Αραβίδης είναι ο κύριος μαέστρος της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής.
Η τραγουδίστρια του τενόρου Mina Polikronow είναι κάτοχος διπλώματος μονωδίας από το Ωδείο Αθηνών και κάτοχος FLCM (Fellow of the London College of Music) και Advanced Theory με διάκριση και διάκριση. Με υποτροφία του ιδρύματος «Α. Ωνάσης» συνέχισε τις σπουδές του στο Μιλάνο και τη Βιέννη. Έχει εμφανιστεί σε πολλές παραγωγές για την Κρατική Όπερα, παίζοντας ρόλους όπως: La Selva Padrona, Alcina, The Marriage of Figaro, Entfürungausdem Serail, Don Giovanni, Sauberflute, Lafindagiardiniera, La vie Parisienne, Il Barbiere di Siviglia, La Boheme, Gianni Schicchi, Ariadne Ahnaxos, Cunnings, Weiratather, Στραβίνσκι. Άλλες οπερατικές συμμετοχές σύγχρονων συνθετών: Ξωτικά νερά του Μ. Καλομοίρη, Φυγάδες στη σκακιέρα του Γ. Κρούπου, Μανουήλ Σαλίνας του Π. Κούκου, Καρυωτάκης του Μ. Θεοδωράκη, Κόκκινη μάσκα του Δ. Μαραγκόπουλου, Ο Δαιμονισμένος του Χ Βροντού, Marathon-Salamis των P. Karer et al. Έχει παίξει σε πολλά σόλο ρεσιτάλ, γκαλά οπερέτας όπερας και ορατόριο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως σολίστ, έχει εμφανιστεί με όλες τις μεγάλες ελληνικές ορχήστρες, συμπεριλαμβανομένων των Συμφωνικής Ορχήστρας της Σόφιας, Mozarteum, I Solisti Veneti, Composer’s Ensemble, Κρατικής Όπερας, Όπερας Θεσσαλονίκης και Semper Opera.
Δρέσδη, το Royal Festival Hall στο Λονδίνο, το Ωδείο Verdi στο Μιλάνο, η Μεγάλη Φιλαρμονική στην Οδησσό, το Μουσείο Revoltella στην Τεργέστη, το Μουσείο Λογοτεχνίας και Τέχνης, τα αρχαία στάδια των Δελφών και της Επιδαύρου, το Ηρώδειο. Έχει διδάξει σόλο μουσική για πολλά χρόνια στο Δημοτικό Ωδείο Πατρέων και στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Μουσικής.
Η Μάνια Βραχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 17 ετών αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών στο πιάνο, όπου έλαβε το Panfifey of Excellence, το Βραβείο Καλύτερης Παράστασης, το Βραβείο Αριστείας στην Παράσταση (τάξη Μίλτου Μαυρίκου) και σπούδασε Μονωδία και Μουσικό Θέατρο. Παράσταση ταυτόχρονα στην Ακαδημία Richard Strauss στο Μόναχο. Σπούδασε στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Δρέσδης και στη Δραματική Σχολή στο HD Treyer και ολοκλήρωσε τέσσερα εξάμηνα στη Νομική Σχολή Αθηνών. Έλαβε μέρος σε παραστάσεις μουσικού θεάτρου στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία και σε νεαρή ηλικία έλαβε τη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας στο Garching State Music School του Μονάχου, όπου δίδασκε μαθητές και ηλικιωμένους, διηύθυνε μαθητικά μουσικά σύνολα και έπαιζε μουσική.διοργάνωσε διαγωνισμό. Και σκηνοθεσία νεανικών μιούζικαλ. Τώρα ζει στην Αθήνα και παίζει σε συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Είκοσι πέντε δίσκοι της έχουν κυκλοφορήσει διεθνώς ως Crossover Soprano (FM Records, Heaven κ.λπ.) σε διαφορετικά είδη μουσικής, μερικοί από τους οποίους έχουν κατακτήσει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά charts. Με το μουσικό της συγκρότημα ERA MUSICALE διοργανώνει θεματικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα στο κύριο ρεπερτόριο μιούζικαλ, ταινιών και τραγουδιών της παλιάς Αθήνας και δίνει φωνητική διδασκαλία για μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Το λογοτεχνικό έργο του Αστέρη της Ερήμου – Ναλιμάρ (Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ) ενέπνευσε τον συνθέτη Νίκο Λεκάκο να λειτουργήσει ως λιμπρέτο για τη μουσική ολόκληρου του βιβλίου, τη μορφή μιας νέας σύγχρονης όπερας που ανέβηκε στον ΙΑΝΟ, Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Π Φάληρο, Βεάκειο, Θέατρο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Η δεύτερη έκδοση του έργου ως παιδική όπερα έκανε πρεμιέρα στην Παιδοογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Β. Βαλντίνο Γιάννη-Ελπίδα» και αργότερα ανέβηκε στα θέατρα της Αθήνας. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Μέλος του Ομίλου Ελληνικών Τεχνών, Γλωσσών και Επιστημών της UNESCO. Από το 2019 υπηρετεί ως Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου σε Πολιτιστικά Θέματα και το 2021 διορίστηκε παράλληλα στη θέση της Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Ο Γιώργος Αραβίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο (Πτυχίο – Δίπλωμα Σολίστ), Ανώτερα Θεωρητικά (Odic-Harmony-Counterpoint-Fugue) στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με ‘Εξαιρετικές Διακρίσεις’. Λίγο αργότερα, συνέχισε τις σπουδές του στη διεύθυνση ορχήστρας στο Ωδείο École Normarais στη Γαλλία, αποφοιτώντας με «πρώτο βραβείο» στην τάξη διεύθυνσης ορχήστρας Dominique Ruiz. Μετά από αυτό, σπούδασε διεύθυνση χορωδίας υπό το master class διεύθυνσης ορχήστρας του Richard Schumacher στην Ελβετία, του Yuri Simonov στην Ουγγαρία και του Peter Erdei στην Ουγγαρία. Επίσης συμμετείχε με επιτυχία στον 16ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Διεύθυνσης Διεύθυνσης στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Έχει ολοκληρώσει τους κύκλους σεμιναρίων του αυστριακού συστήματος μουσικής εκπαίδευσης «Karl Orff» (Mozart um Salzburg Orff Institute) και του ουγγρικού «Zoltan Kodaly» (Kodaly Institute of Musical Education). Ξεκίνησε την καριέρα του στο Παρίσι, κάνοντας πρεμιέρα και ταυτόχρονα ηχογραφώντας έργα νέων Γάλλων συνθετών σε μπαλέτα και παρτιτούρες ταινιών. Στο εξωτερικό, έχει διευθύνει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βόρειας Ουγγαρίας, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την Ιταλική Ορχήστρα Giovanni Partenopea. Στην Ελλάδα, σε ηλικία 26 ετών, διηύθυνε για πρώτη φορά την Εθνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έκτοτε διευθύνει την Εθνική Ορχήστρα Αθηνών, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου κ.α.
Έχει ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και έχει συνεργαστεί σε παραγωγές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο. Από το 1995 συνεργάζεται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή, διδάσκοντας και διευθύνοντας παραστάσεις στο Εργαστήρι Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ παράλληλα ίδρυσε την Πρότυπο Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών. Το 2005 ίδρυσε την ορχήστρα «Athens Sinfonietta», η οποία έχει δώσει αρκετές συναυλίες στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Έχει εργαστεί στη σύνθεση και έχει διατελέσει μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και άλλων πανελλήνιων μουσικών διαγωνισμών. Ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας της Ωδείας, με την οποία συμπρωταγωνίστησε για τέσσερα χρόνια (1992-1996). Από το 2003 έως το 2018 ήταν Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου. Από το 2013 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής Εκπαίδευσης Κύπρου «Future Academy of Arts». Από τον Ιούνιο του 2020 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.
πληροφορίες:
Ημερομηνία και ώρα: 4 Νοεμβρίου 2022 (Παρασκευή) 20:30 (τελευταία υποδοχή 20:15)
Χώρος διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Ι. Καποδίστρια Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Ριζάρη 2, Τ.Θ. 106 75, Αθήνα.
είσοδος ελεύθερη*
*Θα στηθεί ένα πλαίσιο χρηματοδότησης στον χώρο της συναυλίας για την υποστήριξη του Strong Me, ενός οργανισμού αφιερωμένου στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας λόγω φύλου.
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες της αρμόδιας αρχής για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας λόγω του COVID-19.
πληροφορίες:
Γραμματεία της Ομάδας Ελληνικών Τεχνών, Γλωσσών και Επιστημών της UNESCO
Τηλέφωνο: 210 9514523
Email: [email protected]
Πηγή: magnesianews.gr