«Τα σενάρια έρχονται, τα σενάρια εξαφανίζονται.» Έτσι χαρακτηρίζει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών διάφορες διαρροές που ήρθαν πρόσφατα στο φως σχετικά με νέες ρυθμίσεις για οφειλές προς εφορίες και ταμεία,120 Μιλάμε για ανάκτηση 120 δόσεων, όχι μόνο εκείνων που έχουν χάσει 120 δόσεις…από αδυναμία, αλλά για όλους τους οφειλέτες.
Σε αυτά τα σενάρια, το ίδιο στέλεχος ζητά από τον οφειλέτη να κρατήσει μικρό καλάθι. Αυτό δεν ισχύει, πρώτον, αν δεν υπάρχουν οι Βρυξέλλες, και δεύτερον, γιατί δεν μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με την κουλτούρα των πληρωμών, μια αλήθεια που έχει χαθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. βαθμός.
σύνθεση
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΟΤ, το Υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει ουσιώδεις αλλαγές στην πάγια ρύθμιση του οφειλέτη των 24 ή 48 δόσεων. Φυσικά δεν υπάρχει δυνατότητα νέας ρύθμισης 120 δόσεων. Δεν θέλουν να υπάρχουν και χαρακτηρίζουν υπεύθυνους αξιωματούχους ως «δημόσια διαφωνία με ψευδή μηνύματα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την κουλτούρα πληρωμής του κοινού ή να δημιουργήσουν μια νέα χειρότερη γενιά επισφαλειών. Έχει σοβαρές παρενέργειες στο εισόδημα».
δεύτερη ευκαιρία
Ήδη, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η πρόσφατα υπάρχουσα βιβλιογραφία μιας νέας και γενναίας νέας ρύθμισης οφειλών έχει οδηγήσει χιλιάδες χρεωμένους πολίτες στην εφορία, όπου τα κεφάλαια δεν έχουν καταφέρει όχι μόνο να αποπληρώσουν, αλλά και να τακτοποιήσουν και να είναι πονοκέφαλος για το οικονομικό προσωπικό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι υπό διερεύνηση αδυνατούν να εξοφλήσουν κάποιες δόσεις λόγω της οικονομικής κρίσης που τους βρήκε, παρότι έχουν κάνει ρυθμίσεις πριν ή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.Κατηγορία πολιτών που έχουν βγει στο Πληκτρολογήστε ξανά, αλλά με νέους όρους. Βασικά, όσοι έχουν συμμετάσχει σε 100 ή 120 δόσεις δίνονται νέες ευκαιρίες να συνεχίσουν να εξοφλούν τις οφειλές τους, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συνολικό ποσό των αποπληρωμών είναι μικρότερο από τις αρχικές 100 ή 120 δόσεις. Το πρόγραμμα δεν έχει επιτευχθεί.
παράδειγμα
Για παράδειγμα, εάν κάποιος συμμετείχε σε σύμβαση 120 δόσεων στις αρχές του 2020 και μετά από μερικούς μήνες δεν καταφέρει να εξοφλήσει ορισμένες από τις δόσεις και αφαιρεθεί από τη σύμβαση, η πληρωμή ορισμένων δόσεων θα του δώσει αυτή τη δυνατότητα. θεωρείται ότι του δίνεται προς την Εγγραφείτε ξανά στο νέο σε κάποιο πλαίσιο δόσης. στις 72. Ο λόγος για τον οποίο ο κανονισμός των 120 δόσεων είναι τόσο απίθανο να αποκατασταθεί είναι, μεταξύ άλλων, η αντίδραση των Βρυξελλών. Μπορεί η Ελλάδα να έχει ξεφύγει από τη μεταμνημονιακή εποπτεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πάρει αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη την αντίδραση των Βρυξελλών και είναι πολύ συγκεκριμένη όσον αφορά τις ρυθμίσεις χρέους. Δεν δέχονται χρέος που «τεντώνει». φόρους και ταμεία για χρόνια και δεν μεταφέρει το μήνυμα ότι κάποιος μπορεί να χρωστάει και να το ξεπληρώσει για 10 χρόνια.
δεδομένα
Από την άλλη, όμως, το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται μήνα με τον μήνα και δεν μπορεί να παραβλεφθεί ότι το χρέος θα συνεχίσει να συσσωρεύεται και δεν θα αποπληρωθεί αν δεν γίνει μια νέα και θαρραλέα εξυγίανση του χρέους. Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Εσόδων, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2022, το χρέος που δημιουργήθηκε από πολίτες και επιχειρήσεις έφτασε τα 7,3 δισ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 6,7 δισ. ευρώ αφορούν απλήρωτους φόρους, οφειλόμενοι σε περισσότερους από 4.230.000 φορολογούμενους. Συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ανήλθαν σε 113,38 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 39,34 δισ. ευρώ οφείλονται σε φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα 74,04 δισ. ευρώ οφείλονται σε επιχειρήσεις. Οι φορολογικές αρχές ανέφεραν ότι το πραγματικό ανακτήσιμο ποσό ήταν 87,11 δισ. ευρώ ή 26,2 δισ. ευρώ μη ανακτήσιμο.
ΑΑΔΕ
Στο Υπουργείο Οικονομικών, αναμένουν τελικά στοιχεία από την Ανεξάρτητη Υπηρεσία Εσόδων για τον αριθμό των ατόμων που έχασαν τελικά την εξυγίανση του χρέους στα χρόνια της πανδημίας. Πολλαπλές δόσεις. Συνολικά, οι 100 δόσεις, οι 120 δόσεις, οι 72 δόσεις του χρέους της πανδημίας και οι διαρκείς ρυθμίσεις 24 έως 48 δόσεων περιέχουν 5,3 δισ. ευρώ σε καθυστέρηση. Από τα ρυθμιζόμενα υπόλοιπα, το 53,5% κατέχεται από φυσικά πρόσωπα και το υπόλοιπο 46,5% σε νομικά πρόσωπα. Το 36,4% των ρυθμιστικών εκκρεμοτήτων (1.932 εκατ. ευρώ) προέρχεται από οφειλέτες με υποκείμενες υποχρεώσεις μεταξύ 5.001 και 50.000 ευρώ και το 26,2% των ρυθμιστικών υποχρεώσεων είναι από οφειλέτες με υποκείμενες υποχρεώσεις μεταξύ 50.001 και 300.000 ευρώ.
Οφειλέτης 120 δόσεων
Πάνω από 600.000 άτομα και επιχειρήσεις συμμετείχαν σε μόλις 120 δόσεις. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επανέλθει η ρύθμιση των άτοκων 36 δόσεων και 72 δόσεων με επιτόκιο 2,5% για όσους εντάχθηκαν αλλά αποχώρησαν λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Επιβεβαιώθηκαν συγκεκριμένες ρυθμίσεις μεταξύ 1ης Μαρτίου 2020 και 31 Ιουλίου 2021, σχετικά με υποχρεώσεις έναντι φορολογικών αρχών και ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από την πανδημία.
μόνιμη ρύθμιση
Για τη μόνιμη ρύθμιση, αρμόδια πηγή αναφέρει αυτή τη στιγμή ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των υποχρεώσεων φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρων, τελών εφορίας (τελωνείο) έως 24 δόσεις και έως 48 δόσεις διεκδίκηση. Περί φόρου κληρονομιάς και φορολογικών ή τελωνειακών προστίμων.
Σημειώστε ότι αν κάποιος χρωστάει χρήματα στην εφορία και πάει σε Ρύθμιση eDebt, όλες οι παλιές ρυθμίσεις θα σημειωθούν ως “άκυρες” και οι μόνες ενεργές ρυθμίσεις θα αφορούν τις μόνιμες ρυθμίσεις.
Πηγή: magnesianews.gr